Настоятель Заонікієвої Богородице-Володимирської пустині Вологодської єпархії РПЦ ієромонах Паїсій (Новоженов) зник 6 вересня.

Як повідомляє кореспондент Credo.Press з посиланням на прихожан єпархії, останній раз о. Паїсія бачили на березі річки Вологди біля головного в єпархії Спасо-Прилуцького монастиря.

Ієромонах Паїсій був призначений ігуменом Заонікієвої пустині 1 липня цього року. Раніше в єпархії поширювалися чутки про погрози о. Паїсію у зв’язку з його спробами навести в монастирі суворий порядок за чернечим статутом. На територію монастиря тільки за останній тиждень двічі прибував наряд поліції.

2 вересня ієромонах Паїсій написав в своєму блозі про неподобство, яке нещодавно трапилося в його монастирі.

“Усі знали, що в мене були вихованці, життєрадісні кошенята, у яких вже відкрилися очі. Але люди, у яких ще не відкрилися духовні очі, прийшли і викрали всіх моїх кошенят з монастирської трапезної. Вони були в безпеці, і посприяти викраденню могли тільки ті, хто живе зі мною під одним дахом. Знали, звичайно, що я відлучився в місто. Тепер залишилися від кошенят тільки фотографії і веселі відеоролики. Тишко, Сонечко, Герца…  Діти прибігали до них кожен день і приносили корм. Маю надію, що все-таки кошенят не закопали, а заховали, не віриться, що у близьких до Церкви людей піднялася б рука. Мова моя не сльозлива сентиментальність, а слово про добро і зло всередині Церкви. Я обурений ницістю учасників цієї справи”, – написав настоятель.

“Зло завжди боягузливе, воно завжди обирає найпідлішу тактику. Воно атакує найницішим чином. Хотіли допекти мені. Вам вдалося. Я зупиняю всілякі роботи з прикрашання Заонікієвого монастиря”, – написав він.

Comments are closed.