У місті Нідеркройцштеттен, що належить до Віденської архієдієцезії, на вежі парафіяльного храму св. Якова встановили відреставрований хрест. Єпископ-помічник Відня Стефан Турновський особисто перевірив хід робіт.

Єпископ Турновський, сам — досвідчений альпініст, піднявся на 30-метрову храмову вежу. Його супроводжував місцевий настоятель о. Гельмут Шеєр та один із парафіян. Усі троє — пристрасні альпіністи, повідомляє Credo.Pro.

Щоб потрапити на вершечок, єпископ Туровський спочатку піднявся на риштування; потім його підняли мотузковими сходами на вершину храмової вежі. Він узяв туди з собою дві скриньки з пам’ятними документами 1933, 1957 та 2021 рр.

«Вони мають дати наступним поколінням уявлення про наші зусилля щодо храму», — повідомила парафія. Скринька містить лист настоятеля, лист парафіян та захисну маску — знак часів пандемії.

Монтаж хреста став нагодою для парафіяльного свята за участю вірних, багато хто з яких раніше допомагав у ремонтних роботах. Лише за кілька тижнів до того парафія святкувала олімпійську перемогу Анни Кізенгофер у велогонці на шосе в Токіо. Спортсменка була колись міністранткою в Нідеркройцштеттені, а також грала там на органі.

Єпископу Стефану Турновському 57 років, він народився в Люцерні (Швейцарія). Перш ніж стати священником, вивчав технічну хімію в Технічному університеті у Відні. Після закінчення навчання два з лишком роки займався науковою працею. 1992 року Турновський вступив до духовної семінарії у Відні. Перший рік навчався у Франції, в Тулузі. 1998 року у Відні прийняв пресвітерські свячення з рук кардинала Крістофа Шенборна. Від березня 2008 р. Стефан Турновський — єпископ-помічник Віденської архідієцезії, а з 2009 р. очолює комісію душпастирства молоді при Конференції єпископату Австрії.

Comments are closed.