У РПЦ продовжують поширювати пропаганду про те, що в Україну «на замовлення США вторгся Константинопольський Патріарх Варфоломій».

Про це в ефірі телеканалу «Росія 24» заявив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), повідомляє Главком.

Також він заявив, що Російська Православна Церква є для США геополітичним противником.

За його словами, РПЦ «покликана консолідувати людей в різних країнах» і «є для США – хочемо ми цього, чи не хочемо – геополітичним противником».

«Вона є більмом на оці у тих політиків, які користуються принципом «розділяй і володарюй». Тому в США існує така думка: для того, щоб Російську Православну Церкву послабити, її потрібно розчленувати», – сказав священник.

Іларіон пояснив, що з подібним явищем зіткнулася Україна, коли в країну «на замовлення США вторгся Константинопольський патріарх Варфоломій».

«Він обіцяв зцілити розкол, але замість зцілення розколу відбулося поглиблення розколу. Він обіцяв об’єднати православних віруючих, але замість об’єднання відбулося подальше роз’єднання, поляризація», – сказав представник РПЦ.

Comments are closed.