Патріарх Московський Кирило вважає, що “духовне відродження Росії після занепаду 1990-х років стало можливим завдяки енергетичній промисловості, передусім “Газпрому”.

Про це він заявив 13 вересня після малого освячення архієрейського подвір’я храму Святої Трійці на Жовтневій набережній в Петербурзі, повідомляє Credo.Press.

“Духовне відродження, звичайно, стало однією з перемог, які здобув тоді (в 90-ті роки) наш народ, долаючи труднощі буття і входячи в нові умови життя нашої Батьківщини. І, звичайно, в цьому русі вперед, в розвитку економіки, зіграв величезну, може бути вирішальну, роль “Газпром”, газова промисловість, енергетика наша. Якби, можливо, не було цього первинного капіталу, Богом закладеного в наших надрах, за промислом Божественним, то, напевно, звідки було б взятися матеріальним цінностям” , – сказав Патріарх Кирило.

На службі був присутній глава “Газпрому” Олексій Міллер, який брав участь у відновленні храму. Кирило нагородив його і гендиректора підприємства “Газпром інвест” В’ячеслава Тюріна патріаршими грамотами, подякувавши за все, що вони зробили “для вітчизни і розвитку економіки”.

“Глибоко переконаний в тому, що відродження Росії супроводжувалося відродженням віри. І в цьому процесі дуже велику роль зіграв” Газпром” і відіграє досі, і взагалі енергетика”, – зазначив предстоятель РПЦ.

Comments are closed.