Господь є добрим і хоче спасіння всіх, але це не означає змушувати Церкву відрікатися від своїх істин про те, що подружжя можливе тільки між чоловіком і жінкою. Про це сказав Папа Франциск під час традиційної прес-конференції на борту літака, повідомляє Vatican News.

Італійський журналіст попросив Папу Франциска прокоментувати резолюцію Європейського парламенту, що закликає країни-члени визнати гомосексуальні подружжя та відповідні стосунки батьківства.

«Я вже ясно про це говорив: подружжя – це таїнство, і Церква не має влади змінювати святі таїнства, вони є такими, як встановив Господь», – відповів Папа, зазначивши, що в згаданому випадку йдеться про закони, які стараються вирішувати становище багатьох людей іншої сексуальної орієнтації. І важливо, щоб це відбувалося, «не накидаючи речі, які зі своєї природи для Церкви не підходять».

Якщо гомосексуальна пара хоче жити разом, чи будь-які інші люди хочуть жити разом, то держава має можливість у цивільній сфері надати їм певні гарантії щодо спадщини, охорони здоров’я, тощо, але «подружжя є подружжям».

«Це не означає осуджувати людей, які є такими, вони – наші брати і сестри, яких ми повинні супроводити. Але з подружжям як святою тайною все зрозуміло», – сказав Папа, додаючи, що ствердження про те, що Господь є добрим і хоче спасіння всіх, не означає «змушувати Церкву відрікатися від своїх істин» про те, що подружжя можливе тільки між чоловіком і жінкою.

«Чимало осіб із гомосексуальною схильністю приступають до сповіді, приступають до священника з проханням про пораду, й Церква допомагає їм прямувати життям, але таїнство подружжя – це інша річ», – підсумував Франциск.

Comments are closed.