Релігії не можна використовувати для війни. Лише мир є святим, і ніхто нехай не використовує Боже ім’я, щоби благословити терор і насильство. Таким закликом завершилася дводенна міжнародна міжрелігійна зустріч у Римі «Народи-браття, майбутня земля».

У заході взяли участь Папа Франциск, Вселенський Патріарх Варфоломій та лідери інших релігій та конфесій.

Міжрелігійна зустріч, що 7 жовтня ввечері відбувалася поблизу римського Колізею, завершилася врученням дітям послання миру.

Після того, як Глава Католицької Церкви виголосив свою промову, відбувся показ короткого відеоролику «Страждання світу», а тоді присутні хвилиною мовчання вшанували всіх жертв пандемії, війн, тероризму та насильства. Далі біженка з Афганістану зачитала Римський заклик до миру, що є плодом дводенної міжнародної міжрелігійної зустрічі «Народи-браття, майбутня земля», організованої Спільнотою святого Егідія.

Про це повідомляє Vatican News.

“Народи страждають. Страдають біженці від війни та екололічної кризи, відкинені, слабкі, беззахисні. Жінок часто кривдять і принижують, дітей позбавляють дитинства, похилих віком покидають. Натомість, бідні, які часто є невидимими, сьогодні в особливий спосіб беруть участь у нашій зустрічі: вони перші призивають мир. Почути їх допомагає краще зрозуміти безумство кожного конфлікту та насильства”, – йдеться в посланні.

Духовні лідекри закликають якнайшвидше відновити заблокований сьогодні процес роззброєння. Потрібно зупинити торгівлю зброєю та застосування зброї. Потрібне сприяння поступові ядерного роззброєння.

“Пандемія показала, наскільки люди перебувають у тому самому човні, пов’язані глибокими нитками. Майбутнє не належить людині марнотратства та визискування, що живе для себе та ігнорує іншого. Майбутнє належить солідарним чоловікам і жінкам та братнім народам. Нехай же Бог допоможе нам відбувати спільний людський рід і шанувати матір землю. Перед Колізеєм, символом величі, але також страждання, силою віри ще раз наголошуємо, що іменем Бога є мир”, – йдеться в посланні.

Це послання релігійні лідери вручили дітям, які передали його представникам міжнародної спільноти, що були учасниками зустрічі.

Comments are closed.