У Великій Британії 61-річна мешканка Лондона і практикуюча медсестра Мері Онуоха подала позов до Трибуналу з трудових спорів через вимушене звільнення з лікарні після систематичного тиску на неї адміністрації лікувального закладу за відмову знімати або приховувати натільний хрестик під час роботи.

Про це повідомляє The Christian Post.

За словами жінки, в адміністрації лікарні Croydon Health Services NHS Trust у Південному Лондоні сказали, що її маленький золотий хрестик на шиї являє собою «загрозу безпеці» і «не повинен бути видимим».

Два роки керівництво лікарні вело щодо медсестри-християнки службове розслідування через її постійні відмови зняти хрестик. При цьому іншим медичним працівникам лікарні дозволялося носити релігійні прикраси: сарі, тюрбани, хіджаби тощо.

Згодом жінку відсторонили від клінічних обов’язків і знизили до роботи в приймальні, а після переводили з однієї адміністративної посади на іншу, поки вона не була змушена звільнитися.

«Мій хрест – частина мене і моєї віри, і він ніколи нікому не заподіяв шкоди… В цій лікарні є співробітники, які ходять у мечеть чотири рази на день, і ніхто їм нічого не говорить. Індуси носять червоні браслети на зап’ястях, а мусульманки носять хіджаби. Однак мій маленький хрестик на шиї вважався настільки небезпечним, що мені більше не дозволяли виконувати свою роботу», – розповіла Мері Онуоха.

Comments are closed.