У РПЦ заявили, що тривале перебування посадовця при владі може сприяти процвітанню корупції.

Таку думку висловив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон Алфєєв на телеканалі “Росія 24”, відповідаючи на питання про законопроект, який знімає з губернаторів заборону обиратися більш ніж на два терміни поспіль, йдеться на сайті РПЦ.

“Головний підводний камінь полягає в тому, що коли людина дуже довго перебуває при владі в конкретному регіоні, вона при бажанні може взяти в свої руки дуже багато механізмів, за допомогою яких в його регіоні і навіть в його оточенні буде процвітати корупція. Головний плюс полягає в тому, що якщо це талановитий керівник, якщо за його участі, за його керівництва регіон успішно розвивається, то чому він повинен неодмінно йти, якщо він добре працює, якщо йому це дозволяє здоров’я, вік, якщо він за багато років своєї діяльності довів, що придатний до цієї посади?” – зазначив представник РПЦ.

Він також наголосив, що “завжди можуть виникати такі ситуації, коли того чи іншого керівника треба знімати з посади, але це зовсім не обов’язково має залежати від терміну його перебування на посаді”.

Як відомо, Володимир Путін, починаючи з 1999 року і до сьогодні займав пости президента РФ або глави уряду.

Comments are closed.