Архієпископ іспанського міста Толедо вибачився за музичне відео, зняте у місцевому соборі XIII століття, де виконавці танцюють бачату й торкаються тілами одне одного. Він каже, що не знав про те, що саме зніматимуть.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Йдеться про кліп «Ateo» («Атеїст») на пісню іспанського репера C. Tangana та аргентинської співачки Наті Пелусо, прем’єра якого відбулася 7 жовтня. У ньому дівчина співає про те, як зустріч із хлопцем перетворила її, «атеїстку», на «ту, що вірить».

У кліпі C. Tangana й Пелусо переважно танцюють і торкаються тілами одне одного. В одній зі сцен оголена співачка із заретушованими інтимними частинами тіла тримає голову репера, а довкола неї стоїть натовп, що знімкує її на мобільні телефони.

Одна зі сцен за участі Пелусо й C. Tangana також відтворює картину з Толедського собору, на якій демон тримає жінку за волосся, щоб спинити її від спасіння під час Останнього Суду. Ця ж картина була використана в обкладинці кліпу.

Станом на вечір 9 жовтня кліп зібрав понад три мільйони переглядів на YouTube.

У заяві архієпископ Толедський засудив сцени, зафільмовані у будівлі, й «попросив щирого вибачення всіх вірян, посвячених і священників, яких справедливо образило неналежне використання священного місця».

А втім, настоятель Толедського собору Хуан Міґель Феррер не погодився з оцінкою архієпископа і заявив, що пісня виконавців «оповідає історію навернення через людську любов», а також «розуміння й схвалення церкви».

Настоятель визнав, що в кліпі використана «провокативна візуальна мова». Але він стверджує, що «єдиною метою [кліпу] є покращення діалогу між сучасною культурою із одночасним збереженням віри в церкву».

Comments are closed.