Члени Синоду Грузинської Православної Церкви – митрополит Ахалкалакський і Кумурдойський Микола, єпископ Маргветський і Убісський Мелкіседек і митрополит Ванський і Багдатськмй Антоній приєдналися до петиції з вимогою звільнення експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі, повідомляє Інтерфакс з посиланням на грузинські ЗМІ.

Як заявив журналістам у понеділок митрополит Микола, безгрішних людей немає, і діючі керівники уряду не повинні затримувати колишніх перших осіб держави.

На його думку, “країна не зможе розвиватися, якщо кожен новий керівник буде заарештовувати попередника”.

У свою чергу митрополит Антоній заявив журналістам, що, на його думку, тримання під вартою Саакашвілі до повного розгляду в його справі потрібно замінити на домашній арешт.

За даними ЗМІ, під петицією вже підписалися близько 11 тис. осіб.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий в Тбілісі. В цей час Саакашвілі перебуває у в’язниці в місті Руставі. У Грузії Саакашвілі проходить за кількома кримінальними справами. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, як тільки він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальсифікованими. Він оголосив голодування.

Comments are closed.