У вівторок, 12 жовтня, озброєні ісламісти напали на католицьку Вищу духовну семінарію в місті Фаяті (штат Кадуна). Трьох кліриків викрали, шестеро поранені.

Про це повідомляє Credo.

За даними поліції, терористи наскочили під час вечері. «Озброєна група вдерлася до кав’ярні, оточила кліриків і вивела п’ятьох із них. Двох пізніше звільнили, але забрали з собою трьох інших», — сказав речник церкви в тій місцевості о. Джозеф Гаяб.

Зі свого боку, представник поліції Мохаммад Джаліґе у розмові з американською агенцією АР підтвердив напад, додаючи, що «вже вислано поліцейські групи, які патрулюють довколишні території, щоби звільнити викрадених кліриків».

Вища семінарія Христа Царя розташована на території Інституту св. Альберта Великого у місті Фаяті, в центрально-нігерійсько у штаті Кадуна. До священства там готуються 320 семінаристів. Їхню освіту частково фінансують католицькі організації Великої Британії.

За даними Папського товариства «Допомога Церкві в потребі», троє викрадених семінаристів були слухачами 4 курсу теології, вони належать до згромаджень Апостолів Божої Любові та Малих Синів Євхаристії. На момент нападу в семінарії перебувало понад 130 слухачів, а також ректор і персонал осередку.

Comments are closed.