Вселенський Патріарх Варфоломій молився на Божественній Літургії в Патріаршій Церкві Святого Георгія у неділю, 17 жовтня, у день, коли Церква згадує Отців Другого Нікейського Собору, а також – вперше відповідно до рішення Священного Синоду – Собор всіх святих лікарів.

Вселенський Патріарх прочитав енцикліку до свята святих лікарів, повідомляє   orthodoxtimes.com.

“У тузі, страху, болі та скорботі, що виникли внаслідок пандемії коронавірусу, очі віруючих звернені до цих святих з їх цілющими дарами. Ці святі є якорем і прикладом для лікарів, медсестер та всіх, хто працює у сфері медицини, всіх, зто протягом усієї пандемії докладали надзвичайних зусиль, щоб рятувати життя та надавати допомогу, лікувати та полегшувати життя іншим людям, що страждали”, – йдеться в енцикліці.

Патріарх наголосив, що Священний Синод вирішив встановити щорічно неділю, найближчу до 17 і 18 жовтня (коли святкують Собор святих безсрібників і чудотворців та святого апостола і євангеліста Луки Лікаря) як день Собору всіх святих лікарів – як вдячність за істотний внесок у людство з боку медичної науки та її служителів.

“Любі лікарі та цілителі, ми вітаємо вас за ваше безцінне служінням і дякуємо по-батьківськи, молячись, щоб Господь Бог підтримав і зміцнив вас у вашій благословенній праці. Ми закликаємо вас проявляти щиру любов і співчуття, шанувати одне одного та виховувати щиру віру, “служіть Господеві, тіштесь надією, утиски терпіть, перебувайте в молитві, беріть уділ у потребах святих, будьте гостинні до чужинців!” ( Римлянам 12.9–15), щоб через вас прославлялися Пресвята Трійця і Той, хто дарує усі блага”, – зазначає Вселенський Патріарх.

Comments are closed.