Про важливість незамінного внеску жінок у відновлення після пандемії йдеться у відеопосланні, яке кардинал П’єтро Паролін надіслав від імені Папи Франциска учасницям зустрічі «Women’s Forum G20 Italy».

Про це повідомляє Vatican News.

Як йдеться у зверненні, зустріч «Women’s Forum G20 Italy» є дуже корисною, бо світ потребує навичок, інтуїції та зусиль жінок.

Папа Франциск, як підкреслив Державний Секретар Ватикану, також часто вказує на незамінний внесок жінок у будування світу, який може стати домом для всіх. У своїй проповіді під час Святої Меси з нагоди урочистості Пресвятої Богородиці Марії 1 січня 2021 р., Папа зазначив, що «жінки конкретні і вони вміють ткати нитками життя в тихій терпеливості». «Серед сучасних глобальних соціальних, економічних та кліматичних викликів, – додав кардинал Паролін, – жінки також можуть сприяти поширенню цього почуття “безкорисливості”, яке є найбільш необхідним у зусиллях, спрямованих на піклування про спільний дім, та у боротьбі з руйнівною логікою негайної прибутковості».

Державний Секретар підкреслив також, що «солідарність та взаємна співпраця між жінками та чоловіками є життєво необхідними для суспільства». Кожен зі своїми специфічними особливостями, за його словами, повинен відповісти на спільне покликання «бути активними будівничими суспільства».

На завершення, промовляючи від імені Папи Франциска, кардинал повторив його неодноразовий заклик створювати умови для того, «щоб кожна дівчина та молода жінка в кожній країні могла мати доступ до якісної освіти, щоб кожна з них могла процвітати, збільшувати власний потенціал і таланти, присвячуючи себе розвитку та поступові об’єднаного суспільства».

Comments are closed.