Суспільство не може процвітати, коли страждає довкілля. Людству потрібна економічна система, яка має соціальну орієнтацію та екологічну свідомість.

Про це заявив у своєму зверненні Вселенський Патріарх Варфоломій на “Circle the Med Forum 2021”, організованому Інститутом довкілля, EPLO у співпраці з Міністерствами довкілля Греції та Єгипту, повідомляє orthodoxtimes.com.

У своєму посланні Вселенський Патріарх згадав про провідну роль, яку Православна Церква відіграє протягом 30 років у питаннях природного середовища, організовуючи міжнародні міжконфесійні та міждисциплінарні симпозіуми, а також про синергію, яку вона розвиває у цих питаннях з такими лідерами, як Папа Франциск та архієпископ Кентерберійський Джастін (Велбі), а також такі установи, як Організація Об’єднаних Націй та Європейський парламент.

Щодо “політики сусідства”, яка також є предметом Форуму, він заявив, що ця політика є основою вчення Христа, що означає, “що не може бути вирішення проблем зміни клімату, якщо ми не оцінимо, як ми впливаємо на інших, особливо бідних”.

Патріарх заявив: «Для забезпечення сталого майбутнього екологія повинна бути включена в економічну теорію. Якщо ми не зменшимо глобальну економічну нерівність, ми не зможемо зменшити наш негативний вплив на планету та людей. Суспільство не може процвітати, коли страждає довкілля. Нам потрібна економічна система, яка має соціальну орієнтацію та екологічну свідомість”.

Comments are closed.