Терміни на кшталт «вагітні люди» та «особи, що народжують» дедалі частіше використовує у США адміністрація президента Байдена після того, як у червневому проєкті бюджету поняття «матері» замінили на «осіб, що народжують».

Такі терміни вважаються прийнятнішими для трансґендерних груп; вони набули популярності у редакціях таких видань, як CNN, The New York Times і The Washington Post. Але багато жінок обурені такою лексикою, стверджуючи, що це принижує жіночність і ображає жінок, повідомляє Credo.

Деякі жінки різко відреагували на видалення політиками та ЗМІ з лексикону поняття «жінка». Колишній член Палати представників штату Гаваї Тулсі Габбард написала у своєму Твіттері: «Деякі так ненавидять жінок, що хочуть викреслити з нашого словника саме слово жінка». Енн Ромні, дружина сенатора Мітта Ромні (штат Юта) написала: «Я не особа, що народила п’ятьох хлопчиків, я їхня мати! З усіма жертвами, радостями, прихильностями, труднощами та любов’ю, що пов’язані з цим. Адміністрація Байдена, що применшує материнство до особи, яка народжує, просто ображає всіх матерів».

Ешлі Макґвайр, старша наукова співробітниця Католицької асоціації, сказала, що посилене використання ґендерної термінології, може у кінцевому підсумку «донести деякі з цих проблем культурної війни у більш особистий спосіб до жінок, які справді цінують свою роль матерів і бачать, як певні речі виключають зі шкіл — наприклад, святкування Дня матері». Вона сподівається, що це пробудить людей і змусить їх побачити, що тут йдеться про речі, більші, ніж просто зміна мови; йдеться про позбавлення чоловіків та жінок того, що робить їх унікальними, і що переважна більшість із них справді цінує: материнської та батьківської ролей.

Макґвайр згадала слова Папи Франциска про те, що ґендерна ідеологія — це глобальна війна проти сім’ї. «Вся концепція сім’ї коріниться в ідеї, що чоловік та жінка поєднуються аби принести до столу різні, але однаково важливі речі, що залишаються там для дітей, яких вони народжують. Але якщо жінка є тим, без чого можна обійтися, якщо ми — взаємозамінні, це знищує основоположну концепцію сім’ї». Макґвайр сказала, що те, що відбувається сьогодні, — це «невід’ємна частина чогось більшого», метою якого є знищення традиційної сім’ї.

Comments are closed.