48 американських сенаторів висловили свою повну підтримку візиту Вселенського Патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів.

Про це вони написали в листі до президента Джо Байдена, повідомляє orthodoxtimes.com.

Американські сенатори звернули увагу президента, що вони з нетерпінням чекають зустрічі з Патріархом Варфоломієм і висловили бажання побачити духовного лідера другої за величиною християнської церкви у світі.

“З нашими численними виборцями, членами православної християнської громади по всій країні, ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм в останній тиждень жовтня 2021 року. Ми сподіваємось, що ця поїздка до Вашингтона відбудеться у винятковий спосіб та за належним протоколом”, – зазначають сенатори.

Вони нагадують, що цього року виповнюється 30 років з дня його обрання Вселенським Патріархом.

Сенатори наголошують на великій ролі Вселенського Патріарха у сприянні миру шляхом міжконфесійного діалогу. Крім того, вони відзначили його заслуги в збереженні довкілля, за які його називають “зеленим Патріархом”.

“Цей візит є чудовою нагодою для нашого Конгресу та нашого уряду піти слідами Вселенського Патріарха і продемонструвати наше спільне прагнення до духу миру та співпраці”, – йдеться в листі.

Comments are closed.