Вселенський Патріарх Варфоломій, якого вчора шпиталізували під час його візиту до США, почувається добре й імовірно він вийде з лікарні вранці й продовжить програму свого візиту.

Про це йдеться в повідомленні архієпархії Православної Церкви Америки.

“Його всесвятість почувається добре. За рекомендацією лікарів, він проведе ніч у лікарні для моніторингу і очікується, що завтра вранці вийде”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією orthodoxtimes.com, з лікарнею зв’язався особистий лікар Джо Байдена, який попросив поінформувати про стан здоров’я Вселенського Патріарха та запропонував свої послуги, якщо це необхідно.

За інформацією речника ПЦУ архієпископа Євстратія Зорі, Патріарх перебуває у доброму стані, ніяких підстав для занепокоєння немає.

“Справді, ранком за Вашингтонським часом він відчув погіршення стану, тому для забезпечення найкращого нагляду та проведення необхідних досліджень був шпиталізований. Напередодні візиту Патріарх протягом трьох днів проводив засідання Синоду, потім відбувалися ювілейні заходи з нагоди 30-ліття його обрання на престол. Відразу опісля – переліт до США та перші зустрічі з програми візиту.

Мабуть, насиченість подіями та зміна часу просто далися взнаки і саме тому лікарі наполягли на його одноденному перебуванні під наглядом у шпиталі”, – повідомив речник ПЦУ.

Як повідомляла РП, Вселенського Патріарха Варфоломія госпіталізовано до лікарні в Сполучених Штатах. Самопочуття 81-річного лідера православної церкви погіршилося перед тим, як він мав вирушати на службу в Соборі Святої Софії. Причиною в архієпархії назвали «довгий переліт та навантажений графік».

Вселенський Патріарх Варфоломій прибув до США з офіційним візитом, який розпочався 23 жовтня і триватиме до 3 листопада 2021 року.

Comments are closed.