В Іоанно-Введенському жіночому монастирі, розташованому в Тобольську (Тюменська область,  РФ), 21 жовтня знайшли мертвою 17-річну дівчину, яка приїхала з Курганської області для навчання в православній гімназії, повідомив 25 жовтня кореспондент Каспаров.Ru.

Як зазначили в митрополії РПЦ, дівчина наклала на себе руки, повісившись на сходовому марші запасного виходу дитячого корпусу жіночого монастиря.

Відомо, що в монастир дівчину привезли її прийомні батьки. Її прийомний батько – священник з Кургана. Батьки хотіли вплинути на дочку, оскільки, за даними РПЦ, у неї були проблеми з залежностями і в особистому житті. Одна з вихованок гімназії при Іоанно-Введенському жіночому монастирі розповіла, що загибла пронесла на територію монастиря телефон. По ньому вона спілкувалася зі своїм хлопцем, з яким, як виявилося, вона розлучилася.

Близько року тому в монастир після скарги на одну з настоятельок вже приходили з перевіркою співробітники правоохоронних органів. Одна вихованка скаржилася на жорстоке поводження, однак нічого незаконного в діях настоятельки правоохоронці не виявили. Тим не менш не заперечується, що в монастирі суворі порядки – навчання, робота і відпочинок строго регламентовані. Контакти із зовнішнім світом – навіть віртуальні – заборонені: юним насельницям забороняється користуватися гаджетами. Їх видають у вихідні для дзвінків рідним, а розмови проходять під наглядом вихователів.

Comments are closed.