На честь 30-ліття патріаршого служіння Вселенського Патріарха Варфоломія в афінському концертному залі відбулися урочистості, на яких виступили президент Греції Катерина Сакелларопулу та прем’єрміністр Кіріакос Міцотакіс.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Президентка Сакелларопулу назвала Вселенського Патріарха «лідером світового рівня і стовпом еллінізму, православ’я та християнства».

За її словами, його багаторічна і багатогранна діяльність сприяла розвитку Вселенського Патріархату, відзначивши «великий шлях, який було подолано, важкий й повний перешкод».

Прем’єрміністр Міцотакіс сказав, що Патріарх став стабільним орієнтиром для вирішення проблем, які турбують людей сьогодні.

Прем’єрміністр також нагадав про ім’я «Зелений патріарх», яке Варфоломій отримав ще в 1996 році, виступаючи проти «злочинів щодо світу природи».

Міцотакіс високо оцінив зустрічі Патріарха з Папою Франциском, які очікуються в Афінах на початку грудня, і про його відданість боротьбі з бідністю та нерівністю, а також про численні ініціативи Варфоломія за його 30-річне служіння на престолі Вселенського Патріарха.

Comments are closed.