Після завершення Божественної Літургії, яка відбулася в Патріаршій каплиці святого Феодора, вранці 10 січня розпочалися робочі засідання Священного Синоду Олександрійського Патріархату під головуванням Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Робочі засідання триватимуть до 12 січня.

Після огляду Патріархом Феодором діяльності Олександрійського Патріархату за попередній рік, митрополит Камерунський Григорій зробив вступну заяву на тему «Боротьба з вторгненням Православних Церков на Африканський континент» – це питання набуває особливого значення з огляду на нещодавнє рішення Російської Церкви про створення екзархату в Африці.

РПЦ оголосила про створення Патріаршого екзархату Африки 29 грудня. В журналах Синоду зазначається, що це рішення було ухвалене внаслідок “ухилення в розкол” Патріарха Олександрійського Феодора II. У 2019 році він визнав автокефалію Православної Церкви України (ПЦУ). Після цього, як стверджують в РПЦ, частина духовенства Олександрійського Патріархату, нібито заявивши про свою незгоду з позицією предстоятеля, звернулась до Патріарха Московського Кирила з проханнями прийняти їх під юрисдикцію Російської Православної Церкви.

29 грудня 2021 року до РПЦ були прийняті більше сотні кліриків Олександрійського Патріархату з восьми країн Африки.

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II засудив рішення Російської Православної Церкви (РПЦ) створити власну структуру в Африці.

Comments are closed.