У Бразилії будують статую Ісуса, яка буде вищою від культової статуї Христа Спасителя у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє Credo.

Статуя, яку почали споруджувати у 2019 році, буде називатися Cristo Protector (Христос Заступник) і стояти на пагорбі Серро-де-лас-Антенас поблизу Енкантадо в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул.

Проєкт планували завершити до кінця 2021 року, але уряд продовжив цей термін до кінця січня 2022 року.

National Catholic Register повідомляє, що статуя Христа Заступника матиме висоту 42.6 м, що майже на п’ять метрів більше, ніж висота знаменитої статуї Христа Спасителя, що становить 38 м. Ширина статуї складатиме майже 36 м. Після завершення будівництва відвідувачі зможуть піднятися ліфтом до серця на грудях статуї та насолодитися панорамним видом на Енкантадо, озеро Гарібальді та долину Такуарі. Бюджет, виділений на будівництво статуї Христа Заступника, складає близько 364 тисячі доларів та фінансується місцевою громадою, зокрема некомерційною організацією Amigos de Cristo, що прагне сприяти «вірі та побожності» за допомогою цього монументального проєкту.

Як повідомляє іспанське інформаційне аґентство EFE, проєкт Христа Заступника був розроблений скульптором Дженезіо Гомесом де Моурою та його сином Мойзесом Маркусом Моурою. Наприкінці грудня губернатор Ріу-Гранді-ду-Сул Едуардо Лейте підписав угоду з мером Валле-де-Такуарі про прокладання доріг, які дозволять відвідувачам без перешкод дістатися до Христа Заступника.

Comments are closed.