У РПЦ вважають, що “в світовому православ’ї внаслідок односторонніх і ворожих до Російської Церкви дій Константинопольського Патріарха створено ситуацію канонічного хаосу” і обіцяють застосовувати “нестандартні рішення”.

Про це заявив в інтерв’ю РІА “Новости” голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит  Іларіон, йдеться на сайті РПЦ.

Іларіон прокоментував заяви Олександрійського та Константинопольського Патріархатів, зокрема заклик відновити канонічний порядок в Африці.

“Константинопольський Патріархат живе у паралельній реальності, яку створив своїми діями в Україні. Ми очікуємо на відновлення канонічного порядку в Україні, і тоді можна буде почати говорити про відновлення канонічного порядку в усьому світовому православ’ї. Ситуація, що склалася в Африці, є прямим наслідком дій Константинопольського Патріарха Варфоломія щодо легалізації українського розколу, щодо відновлення у сані осіб, які ніколи не мали канонічного висвячення.

У світовому православ’ї внаслідок односторонніх і ворожих до Російської Церкви дій Константинопольського Патріарха створено ситуацію канонічного хаосу. У цій ситуації, поки канонічний порядок не буде відновлений у всьому світовому православ’ї, поки Константинополь відмовлятиметься від діалогу і вестиме монолог, видаючи постанови в стилі “Roma locuta, causa finita”, Православним Церквам доводиться і доведеться надалі приймати нестандартні рішення”, – зазначив представник РПЦ.

Comments are closed.