У новому центрі для відвідувачів Старого міста у Єрусалимі встановили електронний мікроскоп, щоб туристи мали змогу побачити Нано-Біблію – найменшу Біблію у світі.

Про це повідомляє Всеукраїнський собор.


Нано-Біблія – це кремнієвий чіп розміром 0,5 кв.мм, який можна порівняти з цукровою піщинкою.

Біблія покрита шаром золота, товщина якого становить 20 нанометрів. За допомогою сфокусованого іонного променя творці цього шедевру змогли надрукувати на Біблії 1,2 мільйона літер.

І хоча спочатку ця Біблія була розроблена більше як приклад того, на що здатні сучасні технології, але засновник нового центру й ініціатор створення Нано-Біблії Амі Бентов сказав, що кожен повинен мати можливість побачити її.

Щоб надрукувати Новий Заповіт та усі 24 книги Єврейської Біблії на маленькому чіпі, Амі тісно співпрацював з високотехнологічною компанією на півночі Ізраїлю. Такі чіпи стали елементом ювелірних виробів, тобто браслетів, кулонів тощо.

Амі сказав: «Я хотів мати Біблію, яка буде завжди зі мною. І ось вона. Вся моя родина носить Нано-Біблії з собою. У світі роблять багато неймовірного, схожого на це, але для нас важливо, що це зроблено в Ізраїлі, саме там де і творилася історія Божого народу».

Comments are closed.