У РПЦ заявляють, що Олександрійський Патріархат “втратив вплив на своєму континенті через цілий ланцюг подій, починаючи з підтримки США української автокефалії, визнання ПЦУ та співпраці з Держдепом”.

Про це сказав перший заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви із суспільством та ЗМІ РПЦ Олександр Щипков на радіостанції Вісті FM, йдеться на сайті РПЦ.

Він назвав створення Патріаршого екзархату Африки “епохальною подією надзвичайної духовної та релігійної ваги”.

“Ми завжди мали чудові стосунки, зовсім недавно звідти регулярно приїжджали гості, і раптом ця Церква не просто почала підтримувати українських розкольників, але навіть почала з ними співслужити. У Православній Церкві є найсуворіші правила — канони: якщо хтось із єпископів служить Літургію разом із сектантами, розкольниками, то він і сам стає розкольником. З цього погляду, коли духовенство Олександрійського Патріархату почало служити разом із такою розкольницькою структурою як неканонічна церква України, яку очолюють люди, які не мають єпископського сану, тобто самозванці, то такий Патріархат автоматично став розкольницьким”, — заявив представник РПЦ.

Він зазначив, що “втрата Олександрійським Патріархатом впливу на своєму континенті викликана цілим ланцюгом подій, починаючи з підтримки США української автокефалії, визнанням ПЦУ, недавнім одкровенням її представників, її співробітництво з Держдепом”.

Comments are closed.