Православна Церква Албанії оприлюднила заяву щодо останніх подій у питанні української автокефалії та незаконного вторгнення Московського Патріархату на території, що перебувають під юрисдикцією Олександрійського Патріархату.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Зокрема, у повідомленні вказувалося, що погляди архієпископа Албанського Анастасія з цих питань «були чітко викладені в його текстах, які відповідально публікувалися з 2019 року до недавнього часу».

Фактично, в оголошенні роз’яснюється, що будь-які інші спроби тлумачення «не відповідають дійсності».

У своєму нещодавньому коментарі до рішення Російської Церкви створити «Африканський екзархат» архієпископ Тиранський Анастасій заявив, що «це хворобливий розвиток подій».

Він навіть додав, що стверджувати, що в Православ’ї немає розколу, все одно, що стверджувати, що немає коронавірусу («Твердження, що в Православ’ї немає розколу, а лише розбіжності – це як теорія про те, що немає коронавірусу»).

У Тиранській архієпархії уточнюють, що погляди архієпископа Тиранського і всієї Албанії Анастасія на церковні питання України та Африки чітко викладені в його текстах, які відповідально публікувалися з 2019 року до останнього.

Будь-які інші інтерпретаційні зусилля, вибіркове використання, доповнення та спотворення його позицій не відповідають дійсності.

Comments are closed.