У митрополичій церкві Святого Минаса відбулася інтронізація нового архієпископа Криту Євгенія.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Після його прибуття до митрополичої церкви святого Минаса всі вигукували «достойний» (Аксіос), а члени оточення нового архієпископа тримали в руках образ святого Минаса, реліквію, яку привіз його дід, коли прибув як біженець на Крит з Малої Азії.

У своєму виступі новий архієпископ сказав, що зворушений, і заявив, що приходить як батько цієї великої родини з відкритими для всіх обіймами.

Всередині храму, де відбулася церемонія інтронізації, були присутні: члени Священного Синоду Критської церкви, представники Вселенського Патріарха, представники Олександрійського Патріархату, Грецької та Кіпрської Церков, духовенство та представники монастирських братств.

Як повідомляла РП, митрополит Ретимно Євгеній став новим архієпископом Криту. Таке рішення ухвалив Священний Синод Вселенського Патріархату, який засідав 11 січня на Фанарі.

Як зазначив речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря, митрополит Євгеній – один з членів Синоду в 2018 році, хто голосував за надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України та послідовно підтримує ухвалене рішення.

Comments are closed.