Санкції не змусять Московського патріарха Кирила “відмовитися від своїх поглядів”.

Про це написав у своєму Telegram-каналі голова Синодального відділу з взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ РПЦ Володимир Легойда, коментуючи повідомлення, що британська влада внесла до списку санкцій Патріарха Московського Кирила, йдеться на сайті РПЦ.

«Спроби залякати чимось Предстоятеля Російської Церкви або змусити його відмовитися від своїх поглядів безглузді, абсурдні і безперспективні. Сім’я Патріарха пройшла через роки безбожних гонінь, сам він зростав і формувався в умовах колосального тиску на віру, якому завжди протистояв.

Далі. Церква — зараз особливо — є останнім мостом, засобом комунікації, який намагаються зруйнувати. Це може бути потрібне лише тим політичним силам, які зробили ескалацію конфлікту та віддалення світу своєю важливою метою.

Інакше ніяк не можу пояснити такі абсурдні та контрпродуктивні заходи, які сприяють лише одному — розриву і так сильно постраждалої комунікації європейської спільноти з Росією», – заявив представник РПЦ.

Як повідомляла РП, Велика Британія додала до санкційного списку предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила.

Comments are closed.