Соціологічне опитування, проведене в рф, виявило, що 35% росіян вважають, що Сонце обертається навколо Землі. У РПЦ дещо вражені “невіглаством” громадян і вважають, що такі переконання не  пов’язані з релігією.

Про це заявив заступник голови синодального відділу Московського патріархату з питань відносин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе, пише Комерсант.

Він зазначив, що церква благословляє віруючих вивчати науку, а невігластво може призвести до втрати віри.

«Категорично не згоден із твердженнями, що невігластво багатьох співвітчизників у галузі астрономії, що розкрилося, має якесь відношення до віри і релігійності»,— сказав Кіпшидзе (цитата за «РІА Новини»). За його словами, віруюча людина «за визначенням не може зі зневагою ставитися до природничих знань».

«Невігластво зрештою може призвести і до безбожжя. Адже навколишній світ створений Богом, а вивчення його законів — праця, що благословляється церквою», — зазначив Вахтанг Кіпшидзе.

За результатами опитування ВЦВГД, 35% росіян вважають, що Сонце обертається навколо Землі. Прихильників геоцентричної моделі на 7% більше, ніж за даними опитування 2007 року, — 28%.

Comments are closed.