Московський Патріарх Кирило закликав вірян до особливих молитов за президента Путіна, військове керівництво та владу.

Про це він сказав у своїй проповіді в Троїцькому соборі Москви, йдеться на сайті РПЦ.

“…живемо в дуже непростий час, і тому наша особлива молитва — за главу нашої держави, за верховного головнокомандувача Володимира Володимировича Путіна, на якому лежить особлива відповідальність, а також за всіх воєначальників і тих, хто при владі. Щоб Господь примудрив, зміцнив, навчив, захистив від гріхів і помилок і одночасно надихнув на дії, які принесли б Вітчизні нашому захист від будь-яких зовнішніх, навіть, можливо, найнебезпечніших і найстрашніших загроз”, – сказав Кирило.

Він також провів паралель з благовірними князями Данилом Московським та Олександром Невським.

“…таке поєднання і є запорукою того, що країна, яка має таке керівництво, ніколи не чинитиме воєнних злочинів. Тому що якщо на чолі Вітчизни, на чолі воїнства людина свята, та й, можливо, не свята, але віруюча, православна, хрещена, яка усвідомлює свою відповідальність перед Богом, Церквою, країною, то країна гарантована від всякого роду військових авантюр, країна може бути впевнена в тому, що меч при стегні буде вийнятий з піхов тільки тоді, коли це морально, морально і духовно виправдано”, – сказав він.

Патріарх також наголосив, що саме Церква “надихала воїнів на історичні битви”.

“Ми знаємо, що у світі неспокійно, а Росія продовжує своє по-справжньому суверенне історичне буття, і, якщо поглянути на нашу історію, ми зрозуміємо, що цей суверенітет багато в чому визначався силою духу російських людей, силою духовного впливу Церкви на нашу Батьківщину. Ми знаємо, яку величезну роль Церква відіграла звільнення Русі від іноземних сил. Ми знаємо, що саме Церква надихала воїнів на історичні битви, внаслідок яких Батьківщина залишалася суверенною та вільною. Ми знаємо, як святі угодники молилися за країну, за військо, за великого князя, а згодом і за царя”, – сказав він.

Comments are closed.