Патріарх РПЦ Кирило закликав архієреїв і священників працювати задля перемоги росії: “надихати воїнів, працювати із засобами масової інформації, щоб слово Церкви поширювалося і допомагало людям і жити, і працювати, і боротися за Батьківщину”.

Про це він сказав 20 листопада на урочистому прийнятті у свій день народження, йдеться на сайті РПЦ.

Кирило заявив, що від майбутнього росії та її народу, від їхньої Церкви залежить “майбутнє світу”, а РПЦ бере участь ” в боротьбі зі світовим злом”.

“Ми з вами, дорогі владики і батюшки, несемо перед Богом відповідальність за людські серця, а отже, ми сьогодні на передовій. Не усувайтеся від цієї відповідальності — ні від патріотичного виховання, ні від особистої участі в опіці над нашим військом, добровольцями. Ми маємо їх підтримувати — і словом, і ділом, і матеріально. І ми як Церква повинні брати участь у боротьбі нашої вітчизни зі світовим злом, з цією проказою, з цим антихристовим рухом, який може занапастити і весь світ, і росію”, — сказав він.

Він закликав духовенство “мобілізуватись”, “розуміючи, що вони на передньому фланзі, на найважливішій лінії духовної оборони народу та країни”, “стати на захист вітчизни і робити все для того, щоб здобути перемогу”.

Comments are closed.