Митрополит Автономної Православної Церкви Фінляндії (під омофором Вселенського Патріархату) Архієпископ Гельсінки Лев заявив, що у Московському Патріархаті не залишилося й сліду Православ’я.

Про це він сказав, виступаючи перед Собором Церкви Фінляндії.

Як йдеться у виступі, який оприлюднив митрополит ПЦУ Євстратій Зоря з посиланням на Оrthodox Тimes, “залишки Православ’я в Московському Патріархаті тепер замінені сумішшю російського месіанства, православного фашизму та етнофілетизму”.

«Православна сім’я Церков зараз переживає кризу і сильно розділена. Наша сучасна доба породила новий тоталітарний міф та ідеологію під виглядом Православ’я, які насправді зовсім не репрезентують християнство.

Кілька років тому я ще міг розпізнати деякі залишки Православ’я в Московському Патріархаті, але тепер вони були замінені сумішшю російського месіанства, православного фашизму та етнофілетизму. Остання згадана єресь була засуджена Константинопольським Собором 152 роки тому.

Зараз Росія розглядає себе як єдину силу добра у світі, завданням якої є протистояння Заходу, що скотився до зла. Це, у свою чергу, представляє маніхейську єресь, у якій світ поділяється на протилежності: світло і темряву, добро і зло тощо», – наголосив він.

Comments are closed.