У російській республіці Дагестан у місті Дербент невідомі обстріляли синагогу і церкву, а в Махачкалі невідомі на вулиці обстріляли пост ДПС, влада заявляє про 6 убитих і 12 поранених поліцейських.

Про це повідомляє УП з посиланням на російське агентство РИА Новости та пресслужбу МВС Дагестану.

У Дербенті невідомі з автоматичної зброї обстріляли синагогу і церкву. У синагозі після нападу сталася пожежа.

У громадській спостережній комісії Дагестану заявили, що в Дербенті в церкві вбито священника, а в Махачкалі – охоронця церкви.

За даними росЗМІ, трьома з чотирьох убитих бойовиків виявилися двоє синів і племінник глави району Дагестану. Главу Сергокалинського району Дагестану (РФ) Магомеда Омарова затримано у зв’язку з участю його синів у нападі на Махачкалу і Дербент, його усунуть з посади.

Глава уряду Дагестану заявив, що напади в Дербенті та Махачкалі – це “спроба послабити консолідацію суспільства в багатонаціональній республіці”. Він пообіцяв, що які б сили не стояли за цими діями, вони понесуть найсуворіше покарання.

Глава Інгушетії, зі свого боку, заявив, що події в Севастополі та Дагестані – ланки одного ланцюга, “вороги” нібито намагаються дестабілізувати обстановку всередині країни.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), атаку на церкву, синагогу та правоохоронні структури в Республіці Дагестан (рф) могло влаштувати північнокавказьке відділення Ісламської держави Wilayat Kavkaz. Зокрема, після нападу в Дагестані російська філія IS-K Al-Azaim Media опублікувала заяву, в якій хвалила «братів з Кавказу»: мовляв, вони «продемонстрували, на що є здатними».

 

 

Comments are closed.