Папа Франциск прийняв на аудієнції делегацію Вселенського Патріархату на чолі з митрополитом Халкедонським Еммануїлом Адамакісом. Він, зокрема, розповів про своє бажання здійснити разом із Патріархом Варфоломієм візит до місця, де 1700 років тому відбувся перший Вселенський Собор.

Про це повідомляє Vatican News.

Папа зазначив, що діалог між двома Церквами не тягне за собою жодного ризику для цілісності віри, навпаки, це вимога, яка випливає з вірності Господу і веде, через обмін дарами та під проводом Святого Духа, до всієї правди (пор. Ів. 16,13).

«Тому я підтримую роботу Міжнародної змішаної комісії з богословського діалогу між Католицькою та Православною Церквами, яка взялася за вивчення делікатних історичних та богословських питань. Сподіваюся, що душпастирі та богослови, залучені у цей процес, вийдуть за межі суто академічних диспутів і налаштуються на слухняне слухання того, що Святий Дух говорить про життя Церкви, а також, що те, що вже вивчено та узгоджено, знайде повне втілення в наших спільнотах та місцях формації», – сказав Папа.

Він нагадав про відзначення у 2025 році 1700-річчя Вселенського Собору в Нікеї. «Сподіваюся, що пам’ять про цю дуже важливу подію посилить у всіх віруючих у Христа Господа бажання спільно свідчити про віру та прагнення до більшого сопричастя», – сказав він.

Він нагадав про співпрацю між Вселенським Патріархатом та Дикастерією сприяння єдності християн щодо відзначення цієї річниці. «І дякую Його Святості Варфоломію за те, що запросив відзначити її у місці, де зібрався цей Собор. Це подорож, яку я від щирого серця прагну здійснити», – додав він.

Comments are closed.