Керівництво терористичного угруповання “ЛНР” готує проєкт “Різдвяні зустрічі”, у рамках якого плануються поїздки на лінію зіткнення до священників РПЦвУ.

Про це повідомляється на сайті Луганського Інформаційного Центру, що висвітлює події в “ЛНР”, передає Cerkvarium.

Як зазначається, проєкт обговорювали “учасники Громадської палати (ГП) ЛНР”. Згідно з ним, мають бути організовані зустрічі зі священнослужителями в церковних парафіях на прифронтових територіях”.

“Під час проведення круглого столу, присвяченого подоланню громадянського розколу в сучасному світі таі розробці оптимальних стратегій зі зміцнення народної єдності в республіці, помічником глави ЛНР Мариною Філіпповою було піднято питання взаємодії ГП ЛНР і Російської Православної Церкви:

– Коли ми з вами говоримо про необхідність підтримки учасників бойових дій, які потребують допомоги, коли говоримо про потреби людей, що живуть на прифронтових територіях, ми не повинні забувати про парафії і священників, які несуть служіння в цих селищах, містечках і селах”.

Цю ініціативу підтримав “голова ГП ЛНР” Олексій Карякін:

“Це дійсно так. Люди живуть і служать в дуже непростих умовах, і наш обов’язок – підтримати їх. Треба зустрічатися, розуміти специфіку та ті питання, де ми можемо бути корисними, і, звичайно ж, висвітлювати їхнє служіння, доносити до людей цю ​​інформацію… Під час виїздів треба вносити до програми, крім зустрічей з жителями, передачі книг і концертів, ще й роботу з парафіями і священнослужителями”.

Громадські діячі вирішили до початку Різдвяних свят провести не менше чотирьох таких виїздів.

Коментар Cerkvarium. Можна припустити, що такі поїздки мають на меті не тільки “підтримку священнослужителів у прифронтовій зоні”, а й збір та обмін інформацією, що становить загрозу національній безпеці України.

Крім того, під час зустрічей може відбуватися психологічна обробка населення і залучення його до різного роду акцій або хресних ходів “за мир”, покликаних чинити тиск на керівництво України та міжнародну громадськість в умовах домовленостей про розведення сил на лінії зіткнення.

Comments are closed.