Росіяни, які переїхали до Криму за обіцяними “золотими горами”, прозрівають.

Про це інтерв’ю ведучому  “DetectorUA. Інтерв’юер” Сакену Аймурзаєву розповів Глава Кримської єпархії ПЦУ митрополит Климент, на служби якого приходять в тому числі і росіяни.

“Російські православні люди намагаються якось облаштуватися у Криму. Вони стикаються з проблемами, з якими всі кримчани стикаються, але у них ще гірше ситуація, у простих смертних, тому що їм обіцяли “золоті гори”. Вони їхали до Криму, як на курорт “куди не стань, всюди море” і “тиша й благодать”, а стикаються з проблемами, що ціни, як у Москві, зарплати такі, як у найбільш забитій глибинці Російської Федерації, і різниця між тим, що ти бачиш, і що можеш купити, дуже велика. Роботи немає”, – розповів митрополит Климент.

Владика зазначив, що більшість з таких переселенців із Росії не влаштовані ні соціально, ні у житловому питанні: “Виходить, що на материку все кинули, а в Криму нічого не набули”.

“Вони прозрівають”, – наголосив митрополит.

За його словами, багато з тих, хто кинувся 2014 року купувати майно в Криму, зараз не можуть його позбутися.

“Вони готові зараз за півціни продавати, щоб залишити Крим і повернутися знову на материкову Росію. Але складність ситуації у тому, що продавши майно в Криму, вони не можуть на ці гроші купити щось гідне в Росії”, – пояснив владика.

“Розумієте, коли Сатана крутить, то він догори дригом все перекручує. І зараз [те, що відбувається] в Криму інакше як “бал Сатани” не назвеш”, – нарікає митрополит Климент.

Більше цікавих інтерв’ю зі священнослужителями й аналітичні матеріали дивіться на YouTube-каналі DetectorUA.

Comments are closed.