Головний муфтій України Саїд Ісмагілов закликав українців не переносити конфлікти, які відбуваються у світі, зокрема тераткти у Франції і Австрії, на український грунт.

«Десь злочинці від імені мусульман чинять злочин, який породжує хвилю ісламофобії. Щоб це не зачіпало українське суспільство, нам потрібно не вносити ті проблеми в наше суспільство», – сказав духовний лідер мусульман Саїд Ісмагілов в інтерв’ю Релігійній правді.

Він зауважив, що згідно з даними щорічних опитувань українців про ставлення до різних релігій, найгірше завжди ставляться до мусульман. Експерти пояснюють це впливом «загальносвітового фону через засоби масової інформації».

«Наприклад, українці чують із засобів масової інформації, що стався теракт, і вони починають боятися мусульман і негативно їх сприймати. Хоча, можливо, в них є друзі мусульмани і знайомі мусульмани, вони бачать мусульман, і до них немає ніяких претензій у власній країні. Тож, якби я міг звернутися до простих людей, я б сказав: не дозволяйте загальному інформаційному фону інших країн впливати на вас і на наші взаємини», – закликав муфтій.

Comments are closed.