Глава Католицької Церкви Франциск засудив теракт у Відні та запевнив, що молиться за загиблих і їхніх рідних. Про це повідомляє Credo.

“Відчуваю біль і обурення з приводу теракту у Відні та молюся за жертв та їхніх родичів. Досить насильства! Разом будуймо мир і братерство. Лише любов гасить ненависть”, – такий запис з’явився у папському Твіттері як реакція на повідомлення з Відня, столиці Австрії.

Державний Секретар кардинал П’єтро Паролін надіслав телеграму від імені Папи на ім’я кардинала Шенборна. “Святіший Отець Франциск глибоко вражений повідомленням про теракти у Відні, що принесли смерть і страждання невинним людям. Його Святість складає свої щирі співчуття родичам жертв і всьому австрійському народові та свою близькість пораненим, молячись за їхнє швидке одужання. Папа Франциск ввіряє загиблих Божому милосердю та випрошує в Господа припинення насильства й ненависті, щоби поширювалося мирне співжиття в суспільстві”, — йдеться в телеграмі.

Архієпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн висловив побажання, щоб відповіддю на сліпу ненависть не була ненависть, заохочуючи й надалі прямувати шляхом спільнотності, солідарності й турботи, що є “цінностями, які сформували Австрію”. Ввечері ієрарх відслужив Святу Месу в намірі жертв та їхніх сімей.

Comments are closed.