Очільник УПЦ МП Онуфрій заявив, що “священнослужителям, які продовжують опікуватися військовою паствою, доводиться нести хрест свого служіння в умовах морального та правового тиску”.

Про це йдеться в його зверненні до учасників щорічних зборів військового духовенства УПЦ МП, яке опубліковане на офіційному сайті.

У тексті він наголошує, що УПЦ МП зазнає “важких випробувань”, проте “священнослужителі продовжують нести слово Христове туди, де проливається кров”.

За його словами, священники УПЦ МП, які “мають послух духовно-пастирської опіки військовослужбовців і правоохоронців, сьогодні вкрай обмежені в можливостях належного здійснення душпастирських обов’язків як в тилу, так і на фронті”.

“Унікальний досвід, отриманий капеланами у сучасних умовах, потребує нового аналізу та осмислення. Адже через недоброзичливу риторику в ЗМІ та протиправні дії окремих органів влади щодо духовенства та вірних Української Православної Церкви, вам і всім тим священнослужителям, які продовжують опікуватися військовою паствою, доводиться нести хрест свого служіння в умовах морального та правового тиску”, – заявив Онуфрій.

Comments are closed.