Активісти організації С14, які в четвер навідалися до офісу “Союзу православних журналістів”, виявили фото- та відео- матеріали, в яких війна на сході України називається громадянською. Також в приміщенні, де знаходиться редакція СПЖ, знайшли антиукраїнську політичну агітацію. Про це повідомляє кореспондент видання Інформатор.  

Лідер організації С14 Євген Карась розповів журналістам про мету візиту до офісу СПЖ.

“Сьогодні ми прийшли на “корпоратив” організації “Союз православних журналістів”. У офісі ми знайшли листівки “бойкот Рошен”. В принципі бойкот можна робити, але тільки не “сєпарам”, бо це наш Рошен і ми його будемо бойкотувати. Також ми виявили багато літератури, де стверджується, що в Україні йде громадянська війна, а також матеріали їх журналістів про українського патріарха Філарета, агітаційні матеріали про “Волинську різню”. Фактично ми виявили в центрі столиці підготоване “сєпарське кубло”, – зазначив Карась.

За його словами, активісти нікого не били і поводили себе мирно, просто повідомили “православним журналістам”, що тепер знають їх обличчя і те, чим вони займаються в Україні.

В офіс “Спілки православних журналістів” активісти викликали поліцію. Останні, за твердженням видання, були шоковані тим, що така організація діє в Києві.

Нагадаємо,  що СПЖ створена в 2015 році, як приватна ініціатива православних християн. Інтернет-видання активно висвітлює діяльність УПЦ МП. В 2016 році з’явилася інформація, що до фінансування “Спілки православних журналістів” має відношення донецький бізнесмен, якого підозрювали у фінансуванні тероризму.

Comments are closed.