Сьогодні зранку в так званий “Десятинний монастир” УПЦ (МП), самовільно побудований біля історичного фундаменту Десятинної церкви, привезли  частину мощей великомученика Георгія Побідоносця для масового поклоніння. Про це інформує сайт монастиря.

Мощі (частина правої руки) з благословення глави УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія спеціально доставили з Афона (Греція). Кожен день, інформує сайт самобуду, біля неї служитимуть молебні з акафістами за мир в Україні. Доставлена на піку скандалу навколо “Десятинного монастиря” реліквія перебуватиме в обителі до початку Великого посту, тобто, до 19 лютого.

На думку вірників, зробивши хід конем, керівництво УПЦ МП намагається відтермінувати демонтаж самовільної забудови, яка з 2006 року розташована на території пам’ятки національного значення.

Нагадаємо, у розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря” взагалі відсутні документи на землю, а будували культову споруду без жодного погодження.

Comments are closed.