Протестантські церкви Луганщини, які знаходяться на непідконтрольній Україні території Луганської області, просять підтримати їх у нагальній молитві. Згідно вимог “закону № 211-II “Про свободу совісті та релігійні об’єднання” у так званій ЛНР обмежується та ускладнюється діяльність місцевих церков, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт баптистів України.

“Закон ЛНР” зобов’язує місцеві церкви терміном у шість місяців пройти процедуру реєстрації чи легалізації . У разі не виконання цього зобов’язання релігійна організація вважається такою, що припинила свою діяльність на території “ЛНР”.

Поруч із цим забороняється релігійна діяльність церкви у житловому фонді.

Існування незареєстрованих церков, тобто які не мають статусу юридичної особи (в тому числі і релігійних груп) не передбачається.

Для реєстрації церкви потрібно не менше 30 осіб, що постійно проживають на конкретній території (для порівняння в СРСР необхідна кількість – 20 осіб, в Україні −10).

Служителі євангельських церков украй занепокоєні тим, що в “ЛНР” це може бути підставою звинуватити місцеву церкву у шпигунській, екстремістській чи терористичній діяльності. Тому вирішення цього питання потребує особливої молитовної підтримки і прохання у Бога сили і мудрості для служителів церков, що знаходяться на непідконтрольних Україні територіях.

Comments are closed.