Російській Федерації вигідно провокувати конфлікт між віруючими Української Православної Церкви Київського та Московського Патріархатів для дискредитації України на Заході.

Про це в коментарі “Обозревателю” розказав член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, народний депутат від фракції “Народний фронт” Віктор Єленський, повідомляє сайт РІСУ.

Народний депутат стверджує, що безпосередню участь в дестабілізації ситуації між православними віруючими бере Предстоятель Російської Православної Церкви – Патріарх Кирило, спецслужби РФ і російська дипломатія.

“Церковне питання – це дуже важлива складова війни, яку веде РФ проти України. Це питання використовувалось достатньо активно ще до початку агресії у 2014 році, а зараз це особливе питання. Вже дуже давно по “церковному каналу” передали розпорядження збирати будь-які факти, які свідчать про утиски віруючих УПЦ МП для того, щоб використовувати це для дискредитації України на Заході. Це робиться постійно, і з 2014 року ця активність постійно посилювалась”, – каже Єленський.

За словами народного обранця, ніякої ворожнечі між віруючими УПЦ МП немає, навіть є випадки, коли віруючі Московського Патріархату громадами змінювали юрисдикцію і переходили до Київського.

“Ворожнечі немає, це спроба використати УПЦ МП, яка перебуває під началом Московського Патріархату, а та у свою чергу під контролем Кремля, спроби використати цю Церкву для дестабілізації ситуації в Україні”, – вважає нардеп.

Comments are closed.