Президента Молдови Ігоря Додона звинуватили в тому, що він дав згоду на будівництво мечеті в обмін на безкоштовний ремонт турками президентської резиденції. Про це повідомляє Credo.ru.

Напередодні колишній молдовський президент Володимир Воронін заявив одному з телеканалів, що нинішній очільник країни Ігор Додон погодився дозволити Туреччини будівництво мечеті в Молдові в обмін на ремонт резиденції молдовського президента. Усі роботи мали проводитись за рахунок Туреччини.

Проте, за інформацією Інтерфакс, сьогодні Додон спростував інформацію про домовленість з президентом Туреччини з будівництва мечеті в республіці.

“Це не відповідає дійсності. Ви знаєте, що і у виборчій кампанії, і після цього я виступав як прихильник православ’я, завжди підтримував православну віру і релігію. Я поважаю Володимира Вороніна і як і раніше вважаю, що він був одним з кращих президентів в сучасній історії Молдови. Але ніяких подібних умов з боку Туреччини не було”, – заявив президент Ігор Додон після засідання Вищої ради безпеки країни.

Але, як виявилося, за словами Додона, Туреччина дійсно погодилася за свій рахунок завершити ремонт будівлі адміністрації президента і меблювати його, але ніяких обіцянок натомість він не давав.

“Скільки вони на це витратять – невідомо поки. Я дуже сподіваюся, що в серпні президент Туреччини Реджеп Ердоган приїде в Кишинів  і на День незалежності ми відкриємо відремонтовану будівлю”, – сказав Додон.

Comments are closed.