Жителі Томська звернулися до мера міста з протестом проти будівництва храму РПЦ в одному з мікрорайонів міста. На їхню думку, будівництво ведеться з порушеннями і йде в розріз в затвердженим планом забудови мікрорайону Зарічне. На публічних слуханнях не було жодної людини. Про це інформує Сова.

“У мікрорайоні повинні були зробити паркову зону, баскетбольний майданчик, загальноосвітню школу, а на місці майбутнього храму – багаторівневу парковку, – сказано в тексті звернення. – Всі ці будови не є випадковими. Саме в них ми відчуваємо реальну потребу, а не в храмі, в який (через незручне розташування на горі і в “тупиковому” мікрорайоні) жоден пенсіонер чи молода мама не буде ходити”.

Проти будівництва храму виступили 400 осіб.

Жителі скаржаться і на те, що представники Томської єпархії звинувачують їх у боротьбі проти будівництва храмів, «називають язичниками і сектантами», а також тими, хто «нагнітає ворожнечу між жителями міста, а також між віруючими».

Жителі Томська виступають проти будівництва храму РПЦ в цьому місці з 2015 року. Саме тоді було освячено місце під майбутній храм митрополитом Томським і Асиновським Ростиславом.

Comments are closed.