Сьогодні у Києво-Печерській лаврі християни-патріоти провели молебень за перемогу у війні з московськими окупантами. Таке повідомлення розміщене на сторінці Всесвітньо-Броварського Телебачення у соцмережі Facebook. Інформаційне повідомлення супроводжується доданим відео.

“Близько 30 прихожан українських церков зібралися у головному храмі Києво-Печерської лаври – Успенському соборі та протягом години читали молитви за українських воїнів та звільнення від московської навали”, – йдеться у підписі до відео.

Зокрема, як сказано у повідомленні, молебню протидіяли козаки, які охороняють лавру, та ченці.

На відео декілька десятків молодих людей з націоналістичної організації “Братство” Дмитра Корчинського заходять у храм і починають молитися. В цей момент їх намагається вигнати з собору один з церковнослужителів.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”p4escdru6m” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”qvvh5flwoy” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”r801t1fkuq”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3ZpZGVvLnBocD9ocmVmPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRnZidHN2aXQlMkZ2aWRlb3MlMkYzNzg5NTI2OTU5MDIzNTAlMkYmc2hvd190ZXh0PTAmd2lkdGg9NTYwIiB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvd0Z1bGxTY3JlZW49InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Додамо, нещодавно СБУ попереджала, що російські спецслужби планують заходи щодо загострення конфлікту між конфесіями УПЦ КП і УПЦ МП. Зокрема, заступник голови Служби Безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу заявив “росіяни планують використовувати наявний арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій, а також тему патріотичних структур”.

Також відомо, що раніше Дмитро Корчинський асоціював себе з Російською Православною Церквою Закордоном – тією її частиною, яка не об‘єдналася з РПЦ у 2007 році та має керівний центр в Одесі. Свою приналежність до цієї юрисдикції він пояснював так: “Я є лише одним із скромних прихожан цього приходу. Багато хто з Братства є членами цього приходу. В Братстві є багато людей з обох берегів Дніпра. Правобережні не довіряють Московському патріархатові бо вважають його трохи українофобським. Лівобережні вважають Київський патріархат трохи не канонічним. Мене набридло мирити наших братів і я сказав: ось є «Зарубіжники». Канонічніше не буває. Їх визнають всі (навіть Московську патріархію визнають не всі православні церкви). Ніхто не може закинуть їм українофобства. До нас з розумінням поставляться наші московські брати, бо самі хочуть об’єднатися із зарубіжниками. Окрім того, «Зарубіжники» традиційні нонконформісти – саме те що нам потрібно. Наш приход буде займатися тим саме, що і всі інші приходи: спільно молитися і будувати церкву”.

Трохи раніше, у 2005 році, переїзд резиденції глави українських греко-католиків зі Львова до Києва викликав гостру реакцію московського православ`я.  Зокрема, в матеріалі йшлося про Дмитра Корчинського та Наталію Вітренко.

“Лідер партії “Братство”.Дмитро Корчинський пообіцяв греко-католикам неприємності у день переїзду. З вимогою до президента Ющенка – заборонити пересення в Київ екзархату УГКЦ – звернулися голови Прогресивної соціалістичної партії та партії “Держава”. Наталя Вітренко і Геннадій Васильєв скликали прес-конференцію, де намалювали журналістам апокаліптичні картини – покатоличена Україна, повішені православні священики, розпад країни за югославським сценарієм”, – йшлося у матеріалі Голосу Америки.

У 2005 році Дмитро Корчинський заявив, що повернувся у лоно Московського Патріархату і навіть бачився з тодішнім головою ВЗЦЗ РПЦ Кирилом, зустріч з яким на нього справила “велике враження”.

“Це людина, яка дуже чітко сприймає виклики теперішнього часу”, – підкреслив тоді лідер “Братства”.

Comments are closed.