Міністри закордонних справ країн Ліги арабських держав (ЛАГ) на зустрічі в Каїрі підтримали план президента Палестинської національної автономії Махмуда Аббаса з врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту і домовилися визнати Єрусалим столицею Палестини. Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Deutsche Welle.

“Ліга арабських держав уже вирішила протистояти негативним наслідкам американського небезпечного і незаконного рішення про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима і визнання окупованого міста столицею Ізраїлю”, – каже глава ЛАД, колишній міністр закордонних справ Єгипту Ахмед Абуль Гейт.

Аббас виклав свій план на засіданні Ради Безпеки ООН в лютому, запропонувавши, зокрема, взаємне визнання держави Палестина в межах 1967 року і створення міжнародного механізму, який сприяв би вирішенню ситуації.

Президент США Дональд Трамп в грудні 2017 року заявив, що “прийшов до висновку, що настав час визнати Єрусалим столицею Ізраїлю”. Президент США доручив Держдепартаменту почати процес перекладу посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима. Це рішення викликало різкий осуд світової громадськості і спровокувало хвилю заворушень в Єрусалимі і на палестинських автономних територіях.

Comments are closed.