Церкви в Мадриді зазнали нападу і були змальовані графіті під час “феміністського страйку”, що проходив у рамках Міжнародного жіночого дня 8 березня. Як повідомляє УНІАН, церкви Еспіріту-Санто та Сан-Крістобаль в іспанській столиці були обписані гаслами на захист абортів, феміністськими символами та блюзнірськими посланнями.

Мадридська римо-католицька архиєпископія рішуче засудила «напад на спадщину віруючих».

“Архиєпископія Мадрида висловлює свій смуток і рішуче засуджує ці дії, що завдають шкоди соціальній згуртованості”, – йдеться в заяві, в якій також зазначено: “Істинна рівність заснована на повазі до всіх людей і їх переконаннях”.

Блюзнірські графіті на стінах мадридських церков свідчили: «Абортам – так!», «Вільний аборт!» і «Витягніть ваші розарії з наших яєчників!».

Архиєпископ Мадридський кардинал Карлос Осоро висловив свою підтримку «феміністському страйку напередодні цієї події, сказавши, що він розуміє дії її організаторів і навіть додав, що Діва Марія приєднається до страйкарів.

Одне з гасел, написаних на церкві Еспіріту-Санто, мабуть, з посиланням на слова кардинала, зловмисники написали: «Діва теж пішла».

Comments are closed.