В Російській Православній Церкві не вважають сексуальні домагання “національним лихом” і вважають, що у чоловіка “має бути право на залицяння”. Про це в інтерв’ю радіостанції “Говорить Москва” 10 березня заявив член Патріаршої ради з культури протоієрей Леонід Калінін.

У Росії тему домагань останнім часом стали активно обговорювати в зв’язку з обвинуваченнями, озвученими на адресу депутата Держдуми РФ Леоніда Слуцького журналістками, які працюють в парламенті.

Офіційний представник РПЦ заявив, що випадки, коли начальство домагається підлеглих, заслуговують розгляду, але в цілому в суспільстві більш гостро стоїть проблема сімейних відносин.

“Якщо начальник схиляє свою підлеглу за допомогою домагань до якихось інтимних стосунків, то це грубе насильство, це неприпустима ситуація. А якщо чоловік доглядає за жінкою і десь переходить грань, жінка його зупиняє, і він може сприйняти це і зупинитися, то все нормально. Не можна ж позбавляти чоловіків принципової можливості доглядати за жінками … Потрібно бути зваженим в цьому питанні”, – повідомив Калінін.

Протоієрей Леонід Калінін

Він дав зрозуміти, що проблему роздмухують: “У нас немає такої ситуації, що це стає національним лихом, яке треба терміново всім світом вирішувати. У нас дуже мало зараз нормальних, здорових сімей. Треба пропагувати культ сім’ї, тоді буде все складатиметься добре, і у відносинах між чоловіками і жінками буде баланс”.

Раніше кілька журналісток парламентського пулу звинуватили голову комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Леоніда Слуцького в непристойній поведінці. Парламентарій заперечував те, що сталося, але 8 березня вибачився перед жінками за завдані переживання. Про домаганнях з боку депутата заявили заступник головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе, продюсер телеканалу “Дождь” Дарина Жук і кореспондент руської служби BBC Фаріда Рустамова.

Comments are closed.