У травні цього року принц Гаррі й американська актриса Меган Маркл візьмуть шлюб. Майбутне одруження члена королівської родини уже набуло статусу однієї з найважливіших подій у Великій Британії, пише CREDO.pro.

Преса на Островах інформує, що, згідно з оголошеним раніше, Меган Маркл прийняла англіканізм. Попри те, що батьки актриси походять із різних протестантських спільнот, доньку свою вони не охрестили.

Отож, церемонія хрещення міс Маркл відбулася в королівській каплиці палацу св.Якова, де молода пара візьме шлюб у травні. Це місце особливе також і з іншої причини. Саме в цій каплиці було виставлене для прощання з близькими тіло матері принца Гаррі, принцеси Діани. Пам’ять про загиблу принцесу супроводжує наречених постійно, від самого початку і незвичайної історії перстня, який принц подарував Меган на заручини. У цьому персні центральний діамант із Ботсвани уміщений між двома діамантами з приватної колекції принцеси Діани.

Хрещення уділив сам архиєпископ Кентерберійський Джастін Велбі. Воду для хрещення привезли з Йордану, з відомого всім місця, де Йоан Хреститель хрестив Господа Ісуса. Церемонія мала приватний характер. На ній були присутні лише найближчі родичі наречених. Хоч у ЗМІ можна прочитати спекуляції про те, що перехід на англіканство був шлюбною вимогою або прагненням сподобатися королеві, яка також є главою Англіканської Церкви.

Архиєпископ Кентерберійський має зовсім іншу думку щодо цього. Він прямо сказав про це  у своєму інтерв’ю: “Після розмов із нареченими я переконався, що вони дуже хочуть укласти шлюб у Церкві і глибоко залучені у питання віри”.

Comments are closed.