Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви митрополит Макарій на своєму офіційному сайті звернувся до духовенства та вірних УАПЦ. У листі владика каже про чергові спроби дискредитації Церкви, яку він очолює, шляхом “наклепів” та “неправди”. А тим, хто розповсюджує їх – доведеться відповідати: перед Богом, совістю та законодавством України.

“На превеликий жаль, замість того, щоб каятися за вчинені гріхи, щоб молитися за мир, за гуртування всіх нас, українців, та людей інших національностей, що проживають в Україні, в єдину спільноту, ми стаємо у цей важкий час свідками того, як зароджуються інтриги, появляються фальшиві, підроблені листи та неправдиві коментарі на них у мас-медіа, – пише Макарій. – Відбуваються чергові спроби дискредитації УАПЦ в цілому та мене особисто, як Предстоятеля Церкви. Це все викликає тривогу і жаль, оскільки ця неправда створюється українцями: мирянами, науковцями та засобами масової інформації. Ці люди, очевидно, не задумуються над тим, що за наклепи та неправдомовність потрібно буде відповідати, насаперед, перед Всезнаючим Богом, обов’язково, перед своєю совістю, і, невідворотно, перед законодавством України. На мою думку, до написання дискредитуючого за змістом листа, який поширений через пресу, телебачення та інтернет, причетні духовні особи, які, напевно, забуваючи слова молитви: «Постав, Господи, сторожу устам моїм і двері стримання губам моїм» та втративши страх Божий, роблять все для того, щоб очорнити нашу Українську Автокефальну Православну Церкву”.

Митрополит Макарій вкотре підкреслив, що до Патріарха Кирила не звертався і нічого не підписував, бо це суперечить Його принципам, мовляв, постійно прагне рівноправного “об’єднання всіх гілок Православія України в єдину Помісну Православну Церкву”. Як і у попередніх зверненнях, Предстоятель УАПЦ пригрозив судом усім особам, що причетні до маніпулювання думкою суспільства.

“Виходячи з вищенаведеного, вважаю: у зв’язку з чисельною кількістю неправди, яка інтенсивно поширюється щодо УАПЦ і щодо мене, як Предстоятеля Церкви, всі особи, що причетні до маніпулювання думкою суспільства через обман, повинні відповісти перед Законом України та відповідними компетентними у даних питаннях державними органами”, – підсумував митрополит.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”otkjx336h” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”q5t2wshvkr” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_gallery shortcode_id=”l0hunzkrsm” layout=”slider” image_size_slider=”full” slider_effect=”slide” slider_autoplay=”true” slider_slideshow_speed=”7″ slider_animation_speed=”600″ slider_pause_on_hover=”true” slider_rewind=”true” slider_rewind_speed=”1000″ slider_nav_control=”true” slider_nav_arrow=”true” animation_delay=”0″]15567|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/03/макарий_лист-150×150.jpg,15568|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/03/макарий_лист1-150×150.jpg[/cmsmasters_gallery][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, “Релігійна правда” опублікувала лист, який на сайті Фонду Блаженнішого Митрополита Мефодія оприлюднила Наталія Шевчук. Вона обіймала посаду першого помічника покійного предстоятеля УАПЦ Митрополита Мефодія. В документі очільник УАПЦ Макарій від імені Архієрейського Собору Церкви просить допомогти Патріарха Кирила з відродженням в Україні “древньої Галицької Митрополії, як нової Помісної Церкви”.

Пізніше УАПЦ на сторінці у Facebook спростувала цю інформацію. “Патріархія Української Автокефальної Православної Церкви повідомляє, що дана інформація не відповідає дійсності”, – повідомив секретар Патріархії УАПЦ Віталій Даньчак.

В інтерв’ю “Релігійній правді” Наталія Шевчук заявила, що лист Предстоятеля УАПЦ митрополита Макарія до Патріарха Кирила їй надала людина з оточення одного з ієрархів Української Православної Автокефальної Церкви. Також додала, що два тижні тому відправила цей документ владиці Макарію для пояснень. Проте той не відповів.

Пізніше на офіційному сайті УАПЦ з’явилася заява, в якій сказано, що “в інформаційний простір випущено новий провокативний матеріал проти УАПЦ та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Макарія щодо звернення Глави УАПЦ до Патріарха Московського Кирила”.

Comments are closed.